Hamileliğimde 5. ve 6. Haftalar

Herkese merhabalar :)

   Daha önceki yazımda 10. haftadan itibaren hafta hafta hamileliğimi yazacağım demiştim ama fikrim değişti. Hatta ilk 3 ay aileye ve yakın çevreye bebiş haberini vermeyeceğim demiştim ama dün herkese yaydık :)) Hamilelik böyle birşeymiş. Hem unutkan hem ani karar değiştiren bir tipe döndüm. :))

   Ben hamileliğimi 3+4 günlükken öğrendim. O anda doktora koşmak istedim ama netten araştırınca boşuna gideceğimi anladım. Doktora gitsem bile hiçbirşey göremeyecektik. O yüzden sadece kan tahliliyle yetindik.

   5+3 günlükken doktor amcamızın kapısını çaldık. Miniğimizi ultrasında gördük hatta pır pır eden minik kalbi ordan bize göz kırpıyordu. Doktorumuz bir sıkıntı görmedi bir sonraki hafta görüşmek üzere randevumuzu ayarladı. Ben bebek düşündüğümüz için kendi kendime folik asit içmeye başlamıştım zaten. Folidoce kullanıyordum. İçeriğinde hem folik asit hem de B12 vitamini var. Doktorumuz folik asite devam etmemi ayrıca bir vitamin,mineral ve lactobasil preparatı daha kullanmamı önerdi. Bu preparatın adı Vinalac Immunitum. Merak edenler üzerine tıklayarak içeriğine bakabilirler.


                                                               5+3 Günlüğüm teyzeler :))

Daha sonra 6+1 günlükken kontrole gittik ve yine bir problemimiz yoktu çok şükür. 




   Neler hissetiğimi hemen anlatayım. 5 ve 6. haftalarda sadece kasık ağrım vardı. Mide bulantım hiç olmadı. Koku hassasiyeti ise bazı kokular daha ağır gelmeye başladı o kadar. Evde olduğumda sürekli ayaklarımın altına yastık koyarak uzandım. Sağolsun eşim yemek işlerini halleti. Arada ben yardım ettim. 

   Benim en büyük sıkıntım bir anda şişmiş olmam. Hamileliğimi öğrendim ve 2 hafta içinde 2,5 kilo aldım. Gaz zaten şişiriyordu ama mide kısmım şişti bir anda. Çok yesem anlayacağım ama normalde nasıl yiyorsam öyle yiyorum. Vücudum çok fazla ödem yaptı sanırım. 

5 ve 6. haftalarımın özeti:

- Gaz
- Kasık Ağrısı
- Çok çok hafif koku hassasiyeti

Şimdilik hoşçakalın ve takipte kalın :))


Yorumlar