Bebeğinizin Kese İçindeki Konumuna Göre Cinsiyet Tahmini (Ramzi Theory)

   Hamilelik haberiyle birlikte etraftan cinsiyeti ne zaman belli olacak ya da belli mi? vs. sorular gelmeye başladı bile. Bende çok merak ediyorum cinsiyetini ama sonuçta tek isteğimiz sağlıklı, eli yüzü düzgün, hayırlı bir evlat olması...

   Üst üste böyle sorular gelmeye başlayınca nette kendi kendime araştırmalara başladım. Acaba erken dönemde nelerden, nasıl tahmin edilebilir diye. Bir sürü belirti listeleri var. Yok efendim işte ayağın daha çok üşürse erkek olurmuş, şunu yersen kız olurmuş falan. Ama bu listelerin çoğu hikaye bana göre. Yakınımda ekşi yiyenlerin nur topu gibi erkek evlatları oldu. E hani ye ekşiyi doğur Ayşe'yi lafına noldu. Çöpe gitti :)

   Neyse efendim ben araştırırken 6. ve 7. hafta ultrasonlarında bebeğin kese içindeki konumuna göre cinsiyet tahmini yapıldığını öğrendim. Buna Ramzi Teorisi deniyormuş. Hemen kısaca anlatacağım ve örneklerle göstermeye çalışacağım.

Karından bakılan ultrason: Eğer doktorunuz 6. ya da 7. haftanızda karından ultrason baktıysa; ultrason kağıdınızı alın ve tam karşınıza koyun. Eğer bebiş sağ tarafta ya da sağ tarafa daha yakınsa (milimetrik bile ölçen var) cinsiyet tahmini KIZ. Eğer bebiş sol tarafta ya da sol tarafa yakınsa cinsiyet tahmini ERKEK olarak yapılıyormuş.

Vajinadan bakılan ultrason: Eğer yine 6. ve 7. haftalarda doktorunuz vajinadan kesenize baktıysa bu sefer konuma göre cinsiyet tahmini değişiyor. Yine ultrason kağıdınızı tam karşınıza alın. Bu sefer bebiş sağdaysa ya da sağ tarafa yakınsa cinsiyet tahmini ERKEK. Eğer bebiş kese içinde solda ya da sol tarafa daha yakınsa cinsiyet tahmini KIZ olarak yapılıyor.



   Çoğu kişide tutmuş bu teori ve ben hemen kendi ultrasonuma baktım. Benim bebiş sağda görünüyor. Yani bu teoriye göre KIZ olması lazım. Bakalım tutacak mı?  Benim 6. hafta ultrasonuma buradan 7. hafta ultrasonuma da buradan bakabilirsiniz. Bebişim hep sağda :) Sonuç olarak sağlıklı olsun da kız olsun erkek olsun farketmez.

Şimdilik hoşçakalın ve takipte kalın :))
 

Yorumlar

  1. 8 haftalık hamileyim kalp atışı sağda idi sağ tarafda bende heyecanla bekliyorum sizin gibi rabbim saglik versin eli ayağı düzgün olsunda hayirla kavusaim inşallah

    YanıtlaSil

Yorum Gönder