2014'te Öne Çıkanlar

Merhaba sevgili takipçilerim ve takipçi adaylarım :)

1 yılı daha geride bırakmaya sayılı günler kaldı. Acısıyla tatlısıyla, sevinciyle hüzünüyle herşey geride kalıyor ve önümüze anılarla dolduracağımız tertemiz bir sayfa açılıyor. Bütün temennimiz bu yeni sayfalarımızı yüzümüzde tebessüm ettirecek anılarla doldurmak :)

2014 yılında ülkemizde ve dünyada benim hafızamda yer eden olayları sizlerle paylaşmak istedim. Çok fazla yaşanan olay oldu ancak benim ilgimi çeken ve aklımda yer edenleri bu yazıda bulacaksınız. Hemen başlıyorum :)

Hastalık:
Yaz aylarında bir Ebola Virüsü salgını haberleri yayıldı. Batı Afrika'da başladı ve hızlı ölümlere neden oldu. Bu nedenle her ateşlenen insandan uzaklaşmaya başladık. Bütün yurtdışı kapılar kırmızı alarmdaydı. Çok şükür ülkemize çok fazla zararı olmadı ama birçok insan hayatını kaybetti.

Eurovision:
Benim her sene dört gözle beklediğim, ülkemizin temsilcileri çıktığında tüylerimi diken diken eden yarışma... Her ne kadar bu yarışmada komşuculuk oynansa da ben ülkemi görmekten büyük bir haz alıyordum. Ne yazık ki bu sene Eurovision'a katılmadık ve benim bütün izleme şevkim kaçtı. Ama o da ne ertesi gün internette eurovision haberlerini okuyunca pişman oldum. Kazanan Avusturyalı Conchita Wurtz isimli sakallı bir diva. Kadın mı erkek mi diye tartışılırken benim ilgimi çeken Eurovision'a ne zaman değişik tarzlar katılırsa desteklendiğiydi. Hatırlarsanız 2006 yılında bir heavy metal grubu 1. olmuştu.

Sosyal sorumluluk:
ALS Hastalığı'na dikkat çekmek amacıyla buz dolu soğuk su kovalarını herkes başından aşağı döküp videolarında arkadaşlarını mimleyerek yapmalarını istedi. Hem eğlenceli (izleyenler için :))) , dikkat çekici hem de hızla yayılan bir kampanya oldu ve çok tatmin edici yardımlar toplandı bu sayede.

Web-Sosyal Medya:
Tabiki selfie (özçekim) :)). Bu sene hiç selfie çekmedim diyen yalan söylemiş olur. Oscar ödül töreninde Ellen Degeneres'in oyuncularla çektiği selfie hepimizi bir anda tetikledi :) Daha önce de tabiki selfie çekiyorduk ama o akşamdan sonra "selfie" kelimesi ve daha sonra da Türkçemizi korumak amacıyla "özçekim" kelimesi hayatımızın tam ortasında yer buldu.

Gizemli Olay:
8 Mart 2014 tarihinde 239 kişi taşıyan Malaysia Havayollarına ait 370 sefer sayılı uçağı düştü ya da yok oldu diyebiliriz. Birçok açıklama yapılmasına rağmen hala uçaktan ya da kara kutudan bir iz yok. Acaba ne oldu?

Müzik:
Bu seneye damgasıni vuran şarkı desem aklınızdan bir sürü şarkı mırıldanırsınız. Ama bu yıla damgasını vuran düğün şarkısı desem hepiniz ayni melodiyi mırıldanırsınız değil mi? :)) Evet 2014'ün hemen hemen bütün düğünlerinde ilk dans müziği olan İrem Derici'nin seslendirdiği Kalbimin Tek Sahibine... Aranızda çok sevenler vardır belki ama beni baydı ve artık duymak istemiyorum :)

Yarışma:
Bu sene hafızama yer etmiş tek yarışma var. Bu Tarz Benim... Her ne kadar 2. sezonu izlemeyecek olsamda ilk sezon güzeldi. Yarışmacılar çok renkliydi. Özlem özden, Nur Bozar, Ezgi Baylar, İkizler ve Ayşegül ilk aklıma gelen yarışmacılar :) Sezon sonuna doğru tat vermemeye başladı o yüzden izlemeye devam etmeyeceğim.

Yaşam:
13 Mayıs 2014'te ülkemizi yasa boğan o kaza... Soma faciası... Tam 301 insanımızı kaybettik. Bu konuda ne yazsak, ne yapsak o insanları geri getirmeyecek ama hafızalarımızdan asla silinmeyecek. Allah geride kalanlarına sabır versin, mekanları cennet olsun...


Evet... Benim 2014'te hafızama yer etmiş olaylar bunlardı.
Sizin aklınızda neler kaldı? Paylaşırsanız sevinirim.
Hoşçakalın ve takipte kalın :) 






Yorumlar

  1. Mutlu seneler dilerim. Umarım bir sonraki sene blogunuzda koca bir yılı özet geçerken bahsettiğiniz güzellikler daha da artar. :)

    YanıtlaSil
  2. Bir çok şey aklımda olsa da en önemlisi yüzlerce canın gittiği Soma maden kazası :(
    Umarım bu yıl hafızamızda hep iyi şeyler kalır.

    YanıtlaSil

Yorum Gönder