Postcrossing - HADİ KARTLAŞALIM :))

Herkese Merhabaaa :)
Bugün sizlere benim daha yeni haberdar olduğum bir sistemden bahsedeceğim. Eminim duymayan az insan kalmıştır ama belki bu yazımla o azınlığa ulaşırım diye ümit ediyorum :)

Öncelikle sistemden bahsedeceğim. Bu siteye üye olduktan sonra sisteme kayıtlı olan kullanıcılarla karşılıklı kartpostallaşıyorsunuz. Sistem sizin önünüze rastgele birilerini çıkartıyor. İsterseniz yurtiçinden de kartpostal alıp gönderebilirsiniz ama ben bunu tercih etmedim. Uzak diyarlardan gelsin ben de onlara gönderiyim istedim :)

Şimdi ben bu siteyi ve sistemi sevgili Ağustos Böceği'nden öğrendim. Kendisine çok teşekkür ediyorum. Her ne kadar bu blogunu aktif kullanmasa da şu blogu daha aktif. 
Ben kayıt oldum sisteme ilk etapta 5 kişiye kart göndermem lazım ve o 5 kişiyi sistem seçti :)

Eveeet kartlarım Endonezya, Amerika, Çin, Rusya ve Almanya'ya gidecek. Şimdi tek sorun var kartpostal bulmak çok zor. Kırtasiyelerde yok, internetten bulmaya çalışıyorum. 

Özetle ben bu sisteme gerçekten bayıldım. Keşke daha önce haberim olsaydı ama kısmet bugüneymiş. Ben bu hafta kartpostallarımı göndereceğim bakalım bana neler gelecek. Sizlerle de paylaşacağım.

 Eğer internetten kartpostal alabileceğim siteleri biliyorsanız yoruma yazıp bana yardımcı olursanız çok sevinirim.

Şimdilik hoşçakalın ve takipte kalın :))

Yorumlar

  1. Çok keyifli görünüyor. Bilgilendirme için teşekkürler..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Rica ederim :) bizdeki eski gelenek aslında bayramda, yılbaşında vs. eskiden hep kart atardık :)

      Sil
  2. Aaa çok hoş bir paylaşım olmuş teşekkürler :)) Bi minik düzeltme yapayım mı? Yapayım :)) Senin gönderdiklerinden gelmiyor sana, sen gönderirken kod yazıyorsun ya üstüne o kodu sisteme girdiklerinde sistem senin adresini bir başkasına çıkarıyor. Yani ilkinde bir miktar uzun bekliyorsun, sonrasında düzenli gönderici isen adresin birden fazla kez de çıkabiliyor o da ayrı güzel. Yani 8 kart gönderip 10 kart alabiliyorsun.
    Son bir şey genellikle pul koleksiyonu da yaptıkları için damga değil de pul olsun ve zarfsız tek kart gelsin istiyorlar ;) Sen de böyle tercih edersen saklarken daha az yer kapladığı için rahat edersin ;) İlk gelen kartın heyecanı çok güzel oluyor, seninle birlikte merakla bekliyorum ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet dediğin gibi oluyor da ben anlatamamışım :) zaten senin linkini de o yüzden verdim yardımcı ol diye :)) ayy bi de pul çıktı başıma :)) kartlar gelsin de pulu da hallederiz :)) teşekkür ederim açıklaman için :))

      Sil
    2. Postaneden atarken pul yapışsın istiyorum dersen veriyorlar.
      Ayy çok konuştum ama olur da ben hafta içi çalışıyorum postaneye gidemem diyen arkadaşlar varsa, İstanbulda özellikle, caddelerdeki sarı renkli posta kutularına güvenebilirler. Tabi bunun için pullarını bir kez postaneden toplu almış olmaları gerekiyor. Sonrasında iş sadece 3 tl lik pulu yapıştırıp kutuya atmaya kalıyor. (yurtdışı 3 diye hatırlıyorum, yanlışsam düzelt olur mu:)

      Sil
    3. Valla elimde sadece kart göndereceğim kişilerin bilgisi var başka bişey bilmiyorum pul parası vs. :)) yollayınca öğrenir paylaşırım burdan :) hem sen konuş ya ne güzel bilgi sahibi oluyoruz :) ya da blogunda detaylı paylaş ordan bakalım ;)

      Sil
    4. Ayy üşeniyorum blog a yazmaya, burda yazılmışı var nasılsa. :)) Şaka tabi canım da bayadır göndermedim, yeniden eski hevesime kavuşunca yazarım ben de ;)
      Bu arada bak nostaljik kartlar buldum:
      http://www.ibeking.com/Simli-Nostaljik-Kart,PR-3875.html

      (bu sitede ben kendimi kaybediyorum, uyarmadın deme :) )

      Sil
    5. Ay hemen baktım ve ben baya bi zaman geçiricem bu sitede sanırım teşekkür ederim :)) cevabımı unutmadan yaziyim dedim bu site çok şiriiiiiiin :)

      Sil
  3. çok güzelmiş çok hoş bir fikir

    YanıtlaSil
  4. Böyle güzel şeyler filmlerde olur sanıyordum :)

    YanıtlaSil
  5. biz hala kartpostal yollarız birbirimize ve kartpostal buluyoruz ptt şubelerinde ücretsiz satıldığı gibi. toptancılardada var. kartpostal satan takvim satan.kırtasiyecilerde v.s. sevgiler katılanlara başarılar

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ptt ye sormadım ama ben küçük bir ilçedeyim ve kırtasiyelerde yok malesef. O yüzden internetten bulmam lazım. Teşekkür ederim :)

      Sil
  6. DR yada PTT gibi yerlerde kartpostal var, en azından ben izmir de girdiğim yerlerde sık sık görüyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. D&R da gördüm sipariş verdim ama Ptt ye sormayı unuttum :) teşekkür ederim :)

      Sil
  7. O duymayan kişilerden biri benim. Çok güzel bir etkinlikmiş aslında. Özellikle gençleri teşvik etmek lazım bu tip uygulamalar için.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Haberi olmayan birini bilgilendirmek ne güzel :) bencede gençlere duyurmak lazım

      Sil
  8. çok güzelmiş, yeni dünyalara ve dostlara yolculuk:)

    YanıtlaSil
  9. Ne hoş :) Eski mektup arkadaşlıkları gibi bir sistemmiş, duymamıştım.Çok farklı ülkelerden arkadaşlar edinince dil sorunu nasıl çözülüyor acaba.

    YanıtlaSil
  10. güzel bi paylaşım olmuş teşekkürler...
    http://ciziyorumdikiyorum.blogspot.com.tr

    YanıtlaSil

Yorum Gönder