SEVGİLİLER GÜNÜ - ST. VALENTINE'S DAY

Merhaba :)
 14 Şubat Sevgililer Günü'ne az kaldı ve kutlayanlar şu sıralar hediye derdine düşmüştür, hatta hazırdır :)
Peki bu Sevgililer Günü  nerden çıkmış, kim çıkarmış, neden 14 Şubat'ta kutlanıyor? Bu konuyla ilgili bir sürü hikaye var ama en çok bilineni size aktarmaya çalışacağım.

Sevgililer Günü'nün başlangıcı Roma İmparatorluğu zamanına dayanır. Bu güne ismini veren kişi Aziz Valentine adında bir papazdır. Bu nedenle çoğu ülkede St. Valentine's Day olarak kutlanır.




O dönem tahtta II. Claudius bulunuyormuş ve bu imparatorun tek derdi güçlü bir ordu kurmak ve asker çağındaki tüm erkekleri disiplinli bir asker olarak yetiştirmekmiş. Bu yüzden erkeklerin nişanlanmalarını ve evlenmelerini yasaklamış. Aziz Valentine ise Aziz Marius ile birlikte gizlice birbirini seven çiftleri evlendirmeye devam etmiş. Ayrıca gezdiği her yerde imparatorun bu yasaklarının yanlış olduğunu belirten vaazlar vermiş. 

Bir süre sonra bu durumdan haberdar olan imparator
 II. Claudius Aziz Valentine'i tutuklattırıp, sopayla dövdürerek öldürtmüş. M.S. 270 yılının 14 Şubat'ında Aziz Valentine hristiyan şehitliğine gömülmüş. İşte o zamandan itibaren 14 Şubar St. Valentine's Day (Sevgililer Günü) olarak kutlanmaya başlanmış.

Evet işte Sevgililer Günü'nün en bilinen hikayesi böyle :)
Kutlayan, kutlamayan herkesin Sevgililer Günü'nü kutluyorum.

Şimdilik hoşçakalın ve takipte kalın :))






Yorumlar

  1. Hikayeyi bilmiyordum doğruysa acıklı bir hikayesi varmış sevgililer gününün :( ama bence aklı ticaretten başka bir şeye çalışmayanların uydurması :) sevene he rgün sevgililer günü, yalnız olana her gün yalnızlar günü şekil A ben :) güzel paylaşımlarda yorumlaşmak dileğiyle :) Sevgiler blogkizsalseyler ♥

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hikaye doğru olabilir bilemeyiz ama o zamanlar sevgililer, nişanlılar ya da evlililer bu günde birbirlerine kart gönderirlermiş masumane :)) ama şimdilerde dediğin gibi ticaretten başka birşey değil. 2 liralık gül 10 lira :))

      Sil
  2. Sistemin bize oynadığı oyunlardan biri. Gerçek sevgililere her gün sevgililer günüdür. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O zaman hergün romantik yemekler yensin daha sık hediyeler alınsın farklı birşeyler, sürprizler yapılsın :))) bunlar oluyor mu valla benim tarafta olmuyor sizi bilemem de :)) o yüzden seviyorum özel günleri :)))

      Sil
  3. Sevgililer gününü anlam olarak severim ben. Ama illa hediye alınmalı görüşüne (kadın erkek farketmez) karşıyım...İnsan bütçesi oranında kutlayabilir. Maksat sevdiğini gülümsetbilmek olmalı...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Dediğiniz gibi bütçe önemli :) hediye illaki olmalı diye birşey yok ama çok ufak birşey bile düşünülüp alınmalı bence. Çünkü özel günler haricinde birbirimize hediyeler alan bir toplum değiliz ve bu nedenle de bayanlar böyle günlere önem veriyor bence :)

      Sil
  4. Her özel günü, birbirimizi daha çok sevmek, birbirimize daha çok kıymet vermek için kutlamaya özen gösteririz biz.. Hem eşimle hem çocuklarımla keyifli etkinlikle planlarız..

    YanıtlaSil
  5. Öyle birşey ki. Onaylamasan bile bir bakmışın içinde oluyorsun.
    Çevre medya herşey seni çevreliyor.

    YanıtlaSil
  6. Emeklerinize sağlık teşekkürler. D....e Her gn bayram derlerya Sevgiliyede hergün sevgili günü.. sevgiler

    YanıtlaSil
  7. ilginç bir hikaye gerçekten de, emeklerinize sağlık
    www.elitstil.com

    YanıtlaSil

Yorum Gönder