Kaza Geliyorum Demez

Merhaba
Belki bilmeyenleriniz vardır ben Veteriner Hekim'im. Mesleğim gereği her türlü hayvanla haşır neşir oluyorum ki zaten mesleğime aşık bir insanım. Şu andaki görev yerim ve görevim nedeniyle büyükbaş hayvanlarla ilgileniyorum.
4 yıldır ineklerden boynuz da yedim, tekme de yedim :) 4 yıl önce de bol bol kedi tırmalamaları ya da ısırılmalarla uğraşıyordum. Yani özet olarak tehlikeli bir mesleğim var ne zaman, hangi hayvandan ne geleceğini bilemiyoruz. Tedbir alıyoruz kendimizce tabiki ama onlarda bir yere kadar koruyor. Hayvanlar bizler gibi konuşup dertlerini anlatamadıkları için bir şekilde acısını, korkusunu ya da diğer duygularını bu şekilde tepkilerle anlatmaya çalışıyorlar.

Şimdi gelelim asıl konumuza. Dediğim gibi 4 yıldır büyükbaş hayvanlarla ilgileniyorum ve senenin nerdeyse 7-8 ayı köylerdeyim. Dün yine aşı yapmak için köylerdeydik. 3 tane köyün bütün hayvanlarının aşısı yapıldı ve dönüş yoluna geçtik. Yolun yarısında arabanın arkasından garip sesler gelmeye başladı ve frenimiz tutmadı. İyi ki düz bir yoldaydıkta araba bir süre sonra kendiliğinden durdu.

Arabadan indik ve vaziyet aynen buydu:





Bu sorun bizim takla atmamıza bile neden olabilirdi ki neyseki hızımız fazla değildi. Diyeceksinizki konu nerden nereye geldi :) Dedim ya zaten tehlikeli bir mesleğim var sürekli dikkatli olmak zorundayım ama ondan daha tehlikelisi de var. Bizi köylere göndermek için verdikleri arabalar. Bu görmüş olduğunuz araba 83 model, benimle yaşıt. Bizim bu arabalarda can güvenliğimizin olmadığını dünkü olaydan sonra tekrar anlamış oldum. Yeni araba istiyorsunuz bu sefer gönderiyorlar 88 model :) şaka gibi :))

Geçen haftalarda da 3 gün boyunca iş güvenliği eğitimi aldık zorunlu olduğu için. Maalesef ülkemizde herşey teoride. Eğitimi aldın mı? Aldım. Tamam artık sana bu konuda birşey olmaz mantığı var.

Lafı fazla uzatmayayım bu ülkede hepimiz Allah'a emanet çalışıyor ve yaşıyoruz. O yüzden her dakikanızın kıymetini bilin :)

Şimdilik hoşçakalın ve takipte kalin :))

Yorumlar

  1. çok geçmiş olsun, gerçekten çok büüyk bir tehlike atlatmışsınız

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim neyseki kimseye birşey olmadı

      Sil
  2. Allah korumuş resmen.. Çok korkunç bir durum.. Geçmiş olsun..

    YanıtlaSil
  3. Cok gecmis olsun allah korumus .
    Ama kesinlikle haklisiniz biz bu ulkede sans eseri yasiyoruz;-)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim. Hepimiz başına her an herşey gelebilir ne kadar dikkatli olsakta. O yüzden yaşadığımız her saniye şanslıyız :)

      Sil
  4. canım çok geçmişler olsun, bazı meslekler tehlikeli olsa da çok sevilince ne olursa olsun görev yerine getirilir, görevinde başarılar dilerim ... iyi ki sana bir şey olmamış verilmiş sadakan varmış sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kimseye bişey olmadı diye seviniyoruz bizde teşekkür ederim :)

      Sil
  5. Geçmiş olsun.
    Allah beterin den korumuş .
    Aslında bu arabaların tedavülden kalkan para misali ancak müzeleri bulunması gerekir .
    Nihayetinde taşıdıkları can ya daha kötü bir sonuç doğursaydı sorumluları Samanlıkta iğne aramaya benzer bir tavırla aramaya çalışılacaktı.
    İnşallah en kısa zamanda bu konuda güzel gelişmeler olur ve cok güzel bir görev icra etmek üzere araziye uygun bir araç temin edilir.
    Sevgilerimle.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aslında yasak bu yaştaki arabalar ama bu kural nedense devletin kendi arabalarına uygulanmıyor işte! İnşallah değişimler olur ama ben pek umutlu değilim :) teşekkürler

      Sil
  6. Rabbim korumuş ,çok geçmiş olsun.Bu ülkede malesef allaha emanet yaşıyoruz.

    YanıtlaSil
  7. Çok geçmiş olsun. Verilmiş sadakanız varmış demekki büyük bir tehlike atlatmışsınız.

    YanıtlaSil
  8. Çok geçmiş olsun. Ne yazık ki ülkemizde insana verilen değer belli. Allah'a emanet yaşıyoruz.
    :((

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim insan hayatı önemsiz malesef

      Sil
  9. Çok geçmiş olsun. Arabayı görünce gerçekten çok şaşırdım... Allah korumuş gerçekten...

    YanıtlaSil
  10. Ooov geçmiş olsun. Yürüseymişsiniz sanki daha güvende olurmuşsunuz gibi geldi :)) Yeni araba isteyince 88 model göndermeleri de iyiymiş yalnız tam beklenen hareket.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yürünecek mesafe olsa hayatta binmem o arabayada işte yapcak bişey yok. 90'lı modellere geçince zil takıp oynayacağım valla :)

      Sil
  11. Allah korumuş,çok geçmiş olsun :(

    YanıtlaSil

Yorum Gönder