Mobilya Seçimi

Merhaba
Çoğunuz biliyorsunuz düğünüme az kaldı. Ev işini hallettik, istediğimiz gibi bir ev tuttuk. Sıra geldi evi doldurmaya, eşya seçmeye :)

Bu iş için bize yakın ve sağlam olduğunu düşündüğümüz Ankara Siteler'i tercih ettik. Başta oturduk konuştuk yemek odası takımı, koltuk takımı ve yatak odası takımını ne renk ve hangi modellerde istiyoruz diye. İkimizinde ortak kararı yemek ve yatak odası beyaz ve modern modellerde, koltuk takımınınında rahat ve soft renklerde olmasıydı. Böylece birçok mağazayı (Avangard tarz) elemiş olduk. Daha sonra aile büyüklerimizden bilgi aldık mobilya malzemesi ne olmalı diye. Onlarda dikkat etmemiz gereken noktaları izah ettiler. Sunta kullanılan ürünlerden uzak durmamızı, lake mdf ürünleri tercih etmemizi söylediler. Bunun üzerine de televizyonda reklamı olan birçok markayı eledik çünkü onların malzemesi hep sunta. Bu arada biz ailelerle eşya almayı tercih etmedik. Hem onları yormak istemedik hem de ailelerle gidildiğinde herkes bir fikir söyler kafa karışır diye sadece ikimiz karar verip eşyalarımızı almak istedik.

Ankara Siteler'i bilenler bilir 1 ay gezseniz yine de bitmez yeni mağazalar keşfedersiniz. Ama ne yazık ki bizim sadece 1 haftasonumuz vardı ve mutlaka almamız gerekiyordu. Cumartesi sabah 10:30'da mağazaları gezmeye başladık. Sadece 1 saat yemek molası verdik ve eve doğru yola çıktığımızda akşam 19:30'du. İkimizde resmen sürünüyorduk. O akşam elimiz boş döndük. Fiyatlar gerçekten uçmuş durumdaydı, sadece 1-2 mağaza bizim bütçemize uygun sayılırdı istediğimiz modellere göre...

Pazar günü 12:00'de tekrar gezmeye başkadık ama akşam 17:00'de mağazalar kapatmaya başladığı için zamanımız daha dardı. 2-3 mağaza bulduk yine pazarlığa oturduk ama yok evdeki hesap çarşıya uymadı. En son saat 16:30'da ümitlerimiz tükenmiş ve canımız sıkılmış bir vaziyette Mert Mobilya'ya girdik. Saat 17:00'de pazarlığımızı yapmış renk seçimine geçmiş vaziyette bulduk kendimizi :))
Bizim her işimiz genelde ümitlerin bittiği anda çözüme kavuştu şimdiye kadar ve yine son dakika gol atmıştık :) Mehmet Bey'e yardımlarından ve sağladığı kolaylıklardan dolayı tekrar teşekkür ediyorum.





En son hepsinin fotoğraflarını çekip annemlere gönderdik :) Bu işimizi de halletik. Sırada halı, perde, avize ve beyaz eşya var. Eşyalarımız 29 Nisan 2015'te gelecek halı ve perdelere o zaman bakacağım. Kıssadan hisse evlenmek zor işmiş :))

Şimdilik hoşçakalın ve takipte kalın :))



Yorumlar

  1. Allah kolaylık versin, benim de 1 sene gibi bir sürem var daha ama şimdiden telaşesine düştüm :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Eğer mobilyaları hazır almayıp yaptırcaksan çok önceden başla bakmaya bence. Benim düğüne 2 ay var eşyaların gelmesi 1 ay sürüyo bi de bunun içlerinin yerleştirilmesi falan var zamanını iyi değerlendir :) mutluluklar :)

      Sil
    2. Gerçekten zor işin; Ben de Sitelerden almıştım mobilyalarımı. Yatak odası takımımı hala kullanıyorum,23 yıl oldu :). Yorucu ama keyifli..Kolaylıklar diliyorum
      Sevgiler

      Sil
    3. Oh ne güzel umarım bende uzun yıllar kullanabilirim :) teşekkürler

      Sil

Yorum Gönder