Bloglarda Trafiği Arttırmanın Yolları

   İnternetle haşır neşir olan herkesin bloglardan haberi vardır. Google amcaya bir şey sorarsın karşına çıkan sayfadaki sitelerin arasında illa ki bir blog adresi vardır. Heveslenirsin... Ben de yazmayı, bilgi vermeyi seviyorum, benimde tuzum olsun dersin. Bildiğim, araştırdığım konuları yazıya dökeyim, herkes baksın okusun sonra yorumlarda daha da detaylı sorular gelsin cevap vereyim istersin. Hemen nasıl açılır diye araştırırsın. Bir bakarsın ki çok kolaymış blog açmak. Sevinirsin artık benim de bir sitem var diye...

   İlk başlarda kafanda bir sürü konu vardır yazıp paylaşacağın. Hemen o konulardan bir tanesini yazarsın ve yayınlarsın blogunda. Sonra dakikada bir sayfa yenilersin, istatistikler sürekli karşındadır. Her baktığında koca bir "0" görürsün. Niye kimse beni bulmadı?, nerede yorumlar?, neden okumuyorlar? vs. deli sorular. Sonra kendi kendine dersin ki "Ya daha yeni paylaştım yazımı, herkes ekran başında beni mi bekliyordu sanki, yarına kadar elbet 100-200 kişi okur. Ben yarın blogumda paylaşacağım yayın için hazırlık yapiyim."

   Ertesi sabah kalkarsın hemen koşarsın blogunun başına. Bir sürü yorum vardır hepsine cevap vermem gerek diye heyecanlanırsın. Bloga giriş yaparsın ve gördüğün rakam senin hayal kırıklığındır. Kimse yok sadece 1 kişi gelmiş ve o da muhtemelen sensindir.

   Bu yazdıklarımı sen de yaşadın değil mi? Ben aynen bunları yaşadım işte. Sanki herkes beni bekliyormuş gibi düşünüyordum. Tabii ki "ağlamayana meme yok" lafı bloglarımız için de geçerli. Eğer günlük tutacaksanız kendi kendinize yazın tabii ki. Ama paylaşmak, birileri sizinle iletişime geçsin, fikir alış verişi yapsın istiyorsanız öyle kuru kuru yazmakla olmuyor bu işler.





Peki blog trafiğini arttırmak için neler yapılmalı :

1. Sosyal medyada aktif olunacak. Facebook, twitter, instagram, pinterest vs. Ben sosyal medyada blog yayınımı paylaşmazsam kimse gelmiyor bloguma açıkça söyliyim :)

2. Seo'yu bileceksin arkadaş. Aç internetten araştır bul. Ama ben sana yararlandığım bir adres vereceğim hadi yine iyisin hazıra kondun :)) Tıkla bakalım

3. Anahtar kelimeleri kullanmayı bileceksin. Ben bu siteyi kullanıyorum. Ne yapacaksın kısaca anlatayım. Bir başlık belirledin blog yayınına. Hemen yaz oraya arattır. Sıralamada başlarda çıkıyorsa rekabet edeceğin çok yazı, site vs. var demektir. O başlığa bir kelime daha ekle biraz değiştir ki rekabet azalsın sen daha kolay ön sıralarda çık google amcada. Sonra bir de o başlıktaki kelimeleri blog yayınında serperek kullan ki google amca seni bir güzel tanısın, trafiğinin artmasına yardımcı olsun.

4. Mutlaka görsel kullan. Bu kendi çektiğin fotoğraflar olursa çok daha iyi olur. Bir yerden alıyorsan alıntı yaptığını belirt.

5. En son ve en önemli madde bu. Benim bu yazımı kendi blogunda paylaş bak nasıl trafiğin artıyor :)). Şaka şaka... Düzenli özgün içerik gireceksin. Kolaya kaçıp kopyala yapıştır yapma. Kendi cümlelerini oluştur. Farklı konulara değin.

Ben kendi blogum için sıklıkla kullandığım yöntemleri yazdım. Daha detaylı bir sürü şey var ama bir zahmet onları da başka bloglarda ara, onların da trafikleri artsın :))

Şimdilik hoşçakal ve takipte kal :))



Yorumlar

  1. Harika bir paylaşım olmuş ♥ 3. maddeyi hiç bilmiyordum mesela :(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bir bilgi daha ekleyebildiysem tecrübelerine ne mutlu bana :)) Teşekkürler..

      Sil
  2. mithiş bir yazı olmuş teşekkürler :)

    YanıtlaSil
  3. Güzel bilgiler canim. Sosyal medyanin tanitimdaki etkisi tartisilmaz. Seo isini de ögreniyorum yeni yeni. Gerçekten yazilarimizi tanitmak için yazmaktan çok çabaliyoruz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynen öyle... Başta kimse okumasa da olur desek bile zamanla "niye okunmasın ki" düşüncesine kapılıp çabalamaya başlıyoruz.

      Sil
  4. Yaşadım, yaşıyorum bunları. Çok faydalı olmuş teşekkürler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hepimiz yaşıyoruz. Bekliyoruz ama kimse bizi bulmuyor. Kendi reklamımızı yapmamız lazım. Teşekkürler :)

      Sil
  5. Merhaba, benim gibi bu işi yeni yeni öğrenmeye çalışanlar için çok faydalı bir yazı olmuş çok teşekkür ederim. Ama hala şu seo işini tam anlayamıyorum. Çok okudum ama nadıl yapmam gerektiğini anlayamadım :(. Elinize sağlık.

    kurabiyecimiss.blogspot.com

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de çok okudum araştırdım bilgim var ama tam anlamıyla değil tabiki :) Hatta her yazımda uygulayamıyorum. Alışkanlık haline getirmek lazım. :)

      Sil
  6. Harika bilgiler için çok teşekkür ederim.

    YanıtlaSil
  7. Çok faydalı yazı olmuş şu aralar en çok ihtiyacım olan şey bu :)

    YanıtlaSil
  8. Aslında trafiği arttırmanın temel mantığı içeriğe uygulanan doğru bir seo çalışmasından sonra lgi çekici şekilde sosyal medyada paylaşmaktır. Sosyal medyada paylaştığın yazı başlığın çekici olmazsa insanlar blogu ziyaret etmiyor maalesef. İçerik düzenli ve akıcı olursa da hemen çıkma oranı düşer ve bu arama motorlarının en sevdiği şeydir, arama sayfalarında daha önlerde yerini alabilirsin.

    Güzel bir yazı olmuş, eline sağlık :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Dikkat edilmesi gereken bir sürü şey var ama ben uzatmiyim diye özet geçtim :) paylaşım için teşekkürler :)

      Sil

Yorum Gönder