Blogta Ne Yazabilirim Diyenlere Bir Fikir...

   Eğer bir "niche blog" (Sadece bir konu üzerine açılan blog) sahibi değilsen, benim gibi her telden yazıyorsan ilgini çeken herşeyle ilgili bir yazın olur. Niche blog sahipleri yazı üretmek için belli zamanlarda sıkışabilirler ama detaylara inerek üretmeye devam ederler.

   Belli bir alanda uzmanlığın, hobin, araştırman vs. yok diyelim. Açtın bloğunu ve aklına bir şey gelmedi. İlgi çekecek, çok tıklanacak bir konu istiyorsun ama kafa durdu. İşte böyle durumlarda sana yardımcı olacak bir fikrim var. Belki biliyorsundur. Ama bilmiyorsan da bir bilgi daha eklenecek hazinene sayemde, ne mutlu bana :)

   Evet, sana bloğunda yazmak için fikir verecek site Google Trends. Bu siteye girdiğin zaman son 24 saat içinde en çok aranan konular önüne çıkacak. İstersen sadece Türkiye'ye istersen tüm dünyaya bakabilirsin.



   Özellikle güncel konularda yazmak istiyorsan ya da aklına yazacak hiçbirşey gelmiyorsa, sana fikir verecek site burası. Ben arada sırada bakıyorum buraya ve aklıma gelmeyecek konular, olaylar bir anda trend olmuş oluyor. Özellikle futbol haberleri daha çok bu trend listesine giriyor. Yani futbol ile alakalı blog sahibi olanlar bloglarını güncel tutuyorlarsa iyi bir trafiğe sahiptirler diye düşünüyorum.

   Amacımız Google'da bir yer edinmek, trafiğimizi arttırmak değil mi? O zaman Google'ın kendisinden yardım almak iyi bir fikir bence... Konunu belirledikten sonra daha önce bahsettiğim şu noktalara da dikkat edersen bir adım daha ileriye gitmiş olursun.

   Aklıma geldikçe ve tecrübe ettikçe bloglarımızın iyileşmesi ile ilgili paylaşımlarıma devam edeceğim. Sen de fikirlerini benimle paylaşmayı unutma :)

 Şimdilik hoşçakal ve takipte kal :))

Yorumlar

  1. Faydalı paylaşımlarınızı uygulamaya çalışıyorum, teşekkürler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Rica ederim bildiğim kadarıyla paylaşıyorum :) kolay gelsin

      Sil
  2. güzel bir öneri bilmiyordum gerçekten hemen inceliyorum teşekkürler ;)

    YanıtlaSil
  3. Evet emeğinize sağlık çok güzel bir paylaşım olmuş. Sizlerden çok şey öğreniyorum. Yalnız bir şey sorsam yardımcı olabilirmisiniz acaba? Seo dediğiniz uygulamayı nasıl yapmam gerekiyor. Ben hala onu çözemedim teşekkür edrim bilgiler ve yardım için :). Sevgilerimle..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Seo çalışması çok detaylı bir çalışma oluyor. Site haritanızın düzgün olması lazım, meta taglerin düzgün olması vs. gerekir. Bunları kendiniz yapabilmeniz için zamana ihtiyaç var. Ben Bloghocam'ı takip ediyorum size de tavsiye ederim. Benim blogumun teması Sibel Hanım tarafından yapıldı ve bu çalışmayı da yapmıştı. Yazılarınızda başlığa, anahtar kelimelerinizin yazı içindeki dağılımına dikkat edin. En iyisi bu konuda uzman olan kişilerin sayfalarını takip ederseniz daha detaylı bilgi sahibi olursunuz. Teşekkürler :)

      Sil
  4. Blogda yazacak konum çok valla... :) Ben de beklerim! :)

    YanıtlaSil
  5. ben de bazen konu sıkıntısı çekiyorum yalan diyemem. Gerekli ve faydali yazı kaleminize sağlık :)

    YanıtlaSil

Yorum Gönder