Dr. Oetker Mug Cake Deneyimi

Merhabalar,

    Biliyorsunuz ben çalıştığım için mutfakla çok fazla haşır neşir olamıyorum. Akşamları eve geldiğimde akşam yemeğini ancak hazırlayabiliyorum. Öyle hamur işleri, kekler, pastalar vs. haftasonları yapabiliyorum. O da üşenmezsem :))

    Bu yüzden daha çok pratik ürünleri tercih ediyorum. Hafta içi bile yapabiliyorum böylece canımız istediğinde. Bu konuda da Dr. Oetker'in birçok ürünü imdadıma yetişiyor açıkçası.

    Bu ürünlerden bir tanesi de Dr. Oetker Mug Cake. Geçen hafta markette alışveriş yaparken gözüme çarptı ve denemek için iki tane aldım. Biri çikolatalı diğeri de çikolata-fındık aromalı olanıydı. Eşim çikolatalı herşeyden pek haz etmiyor maalesef, hiç bana çekmemiş :))

    Dün akşam canım tatlı birşeyler istedi ve mug cakeler aklıma geldi. Hemen mutfağa koştum ve yapılışına baktım. Süt lazımdı. Sütüm varmıydı acaba diye bir heyecan yaptım ve hemen buzdolabına koştum ve süt kutusunu görünce kocaman bir tebessüm belirdi yüzümde :))


kakaolumugcake

    Hazırlanışı çok basit toplamda en fazla 5 dakikanızı alır. Önce bir kahve kupasına 4 yemek kaşığı sütü koyuyoruz. Daha sonra 1 paket Dr. Oetker Mug Cake tozunu bu sütün içerisine döküp, iyice eriyene kadar karıştırıyoruz. Bu işlemden sonra da hemen mikrodalgaya kupamızı yerleştirip pişiriyoruz. Paketin arkasında 800 watta 50 saniye pişirin deniliyor. Benim mikrodalgam dijital değil o şekilde ayarlayamıyorum ama ben şu şekilde pişirdim. Pişirme ayarına getirdim ve 1 dakikaya ayarladım. O 1 dakika içinde mug cake pişerken ikinciyi hazırladım hemen. 




İşte benim çikolatalı mug cake'im :))

    İsterseniz 1-2 dakika soğuduktan sonra ters çevirip bir tabağa koyabilirsiniz ama ben parçalarım diye tedirgin oldum ve kupada yemeyi tercih ettim :) Tadına gelince... Sonuçta 1 dakikada hazırlanmış bir kekten %100 başarı bekleyemezsiniz ki ben de öyle bir beklenti içinde değildim. O fırında pişirdiğimiz kek tadı tabii ki yok. Biraz daha köpük gibi yani böyle tok tok bir kek değil. Çikolatalıya göre eşime yaptığım çikolata-fındık aromalı olanın tadı daha güzeldi. Eşimde fena değil diye yorum yaptı sadece :))

    Benim haftaiçleri anlık abur-cubur ya da tatlı krizlerim için şimdilik tercihim Dr. Oetker Mug Cake. Bir de mikrodalgada hazırlanan pudingleri de var ama daha denemedim. Onu da en kısa sürede deneyeceğim.

    Şimdilik hoşçakalın ve takipte kalın :))

Not: Bu bir reklam değildir.

Yorumlar

  1. pratik bir ürünmüş tatlı krizleri için ideal :))

    YanıtlaSil
  2. Nasıl bir şey olduğunu merak ettim hep, denemek lazım :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kötü değil ama o yaptığımız muhteşem kekler gibi de değil :)) atıştırmalık işte :)

      Sil
  3. Onun yerine hazır keklerden almak daha iyi sanki:) zaten benim mikro dalga fırınım yok:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben eve koydum bikaç tane oldu da gecenin bi vakti canım çekerse tatlı bişiler yapıveririm :))

      Sil
  4. İyi fikir. Hem de pratik. Elimizin altında bulunsun

    YanıtlaSil
  5. Bende vakit bulamayanlardanım denerim o yüzden :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Vakit sıkıntısı varsa el altında bulunmalı :)

      Sil

Yorum Gönder