Instagram Sunum Önemlidir

   Instagram artık hepimizin kullandığı sosyal platformlardan birisi. Ben arkadaşlarımı ve sonradan tanıdığım blogger arkadaşlarımı takip ediyorum. Hatta blogum için özel bir instagram sayfası da açmıştım geçenlerde. Yazısı için buraya buyurun

   Haftasonu instagramda keşfet kısmına göz atarken birkaç fotoğraf ilgimi çekti. Bunlar sofra fotoğrafları, kahve fotoğrafları ve evin belli başlı köşelerinde çekilmiş fotoğraflardı. O sayfalara girip hemen bir araştırma yaptım nedir bu diye. Meğerse bu bir furyaymış. Ben blog alemiyle ilgilenirken neler olmuş neler.

   Instagram hanımlarımız yeni bir akım başlatmışlar. #sunumönemlidir hash tag'ı ile binbir türlü sofra, kahve keyiflerini (bir de bunları photoshoplarla süsleyerek) paylaşıyorlar. Birbirlerini etiketleyerek kahveye çağırıyorlar. Fotoğraflarda yok yok diyebilirim. Evlerinin her köşesinden kareler mevcut. Ve bu hanımların binlerce takipçileri var. İlk etapta bu dikkatimi çekti. (takipçi sıkıntısı yaşayan biri olarak :)).

   İlgimi çektiği için o profilden bir diğerine geçe geçe bir sürü ev, mutfak gezmiş oldum. Neredeyse pazar günümü instagram'a ayırdım diyebilirim. Şimdi bu konuda bende oluşan izlenimlerimi anlatmak istiyorum.

1. Alt tarafı bir bardak kahve içilecek. Kahveyi yapmak 5 dk. ama fotoğrafını çekmek 35 dk. O kahve o fotoğraf çekilene kadar soğur arkadaş. Kahve fincanlarının yanına çiçekler, süsler, çikolatalar vs. ne ararsanız koyup fotoğraf çekiliyor. O değil de bu kadar tabak çanağı nereye sığdırıyorlar çok merak ediyorum. Bir örnek gösterebilirim bununla ilgili.




2. Salonun bir köşesinin fotoğrafı çekilmiş. Evdeki bütün süsler o köşede, bütün mumlar o köşede yanıyor. Rengarenk kırlentler askeri nizamda dizilmiş, altında da iyi geceler mesajı. Ertesi gün sabah yine aynı köşeden günaydın mesajlı bir fotoğraf. Ama o da ne kırlentler değişmiş, mumların yerine yeni süs eşyaları gelmiş. Yahu arkadaş bir fotoğraf için bu kadar getir-götür, düzelt, kırlentleri kabart falan nasıl bir sabırdır bu.

3. Birbirlerini takip eden bu kişiler, her gördüklerini alıyorlar. Bu yüzden herkesin evi artık aynı olmaya başlamış. Aynı saksılıktan bu hanımların hepsinde var. Aynı kırlentten, aynı çaydanlıktan, aynı fincandan... Herşeyleri aynı olmuş bu insanların. Çok masraflı... :)

   Şimdi sizlere soruyorum bu hanımlarımızın amacı nedir? Firmalardan hediye alıp sunarak tanıtımını yapıyor olabilirler. Buna bir şey diyemem özellikle ev hanımları için rahat bir çalışma şekli. Bir diğer fikrim de artık komşuluklar bitti herkes evini, eşyalarını göstermek için sanal komşuculuk oynuyor. Başka da birşey aklıma gelmiyor :)

İlgimi çekti paylaşmak istedim sizlerle :) Bu arada Kadınlar Gününüz Kutlu Olsun :))

Şimdilik hoşçakalın ve takipte kalın :))

Yorumlar

  1. hahah bu bir çılgınlık ve bana çok komik gelen yönleri var şurada yazmıştım bende okumak istersen,
    http://gizliyetenekli.blogspot.com.tr/2016/01/ig-de-fotograf-cilginligim-yarida-kaldi.html

    YanıtlaSil
  2. Ben de bu şekilde yapılan sunumlara hayretle bakıyorum :) Hoş görünüyor ama fazla uğraş. Misal ben çalıştığım için gün ışığından yararlanamıyorum genelde :) Görsellerim de blogger mantığı ile gösterdiğim ürün detaylı görünsün diye yakından çekilmiş yazıları okunuyor. Ama sunum ön plana çıkarıldığı zaman ürün geride kalıyor bence.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bazılarında denk geldim firmalar bişeyler yolluyor onu kullanarak bir sürü fotoğrafları var firmayı da etiketleyerek ya teşekkür ediyolar ya da çok beğendim falan tarzı yorumlar yapıyolar. Bu da bir sektör oldu sanırım :)

      Sil
  3. Çok güzel bir tespit yapmışsınız :) Benim de gördüğüm aynı şekilde.. O kadar eşyayı nereye sığdırıyorlar? Eşleri buna nasıl izin veriyor. Kafamda deli sorular :) Ama aynı fikirde olduğumuzu bilmek beni çok rahatlattı :)

    YanıtlaSil
  4. Kendimi onların yerine koyuyorum olmuyor yani ben sığdıramam o kadar çanak çömleği mutfağıma :)) 5-6 tane dolap almam lazım :)

    YanıtlaSil
  5. Bloğumda ödüllü blog keşif etkinliği var ayrıca çekiliş var beklerim sevgiler :)

    YanıtlaSil

Yorum Gönder