Mustela Çatlak Öncesi Yağı ve Kremi

Güzel güneşli bir günden merhabalar efendim :))

Malum hamilelikte göbek, basen, popo, göğüs şişecek ve bunun sonucunda çatlayacak. Ben çatlayacak diye kesin konuşuyorum çünkü cildimi tanıyorum. Kilo alıp vermelerim sonucunda bile basen ve üst bacakta çatlaklarım mevcut.

Hamileliğimi öğrendikten sonra hemen bir araştırmaya girdim. Bacak, basen, popo çatlağı neyse de göbek ve göğüs çatlağına şu anda psikolojik olarak hazır değilim ve çatlamaması için elimden geleni yapmak istiyorum.

Uzun bir araştırma sonucunda ilk zamanlar Mustela'nın çatlak öncesi yağını ve kremini kullanmaya karar verdim. Hemen siparişimi verdim ve ürünler 2 gün içinde elimde oldu. Hatta kremde kampanya vardı 1 alana 2. ürün %50 indirimliydi. Her duştan sonra (2 günde 1 duş alıyorum) hem yağı hem de kremi sürmeye başladım. Yağ hemen emiliyor zaten ve üzerine kremi sürüyorum.


Bu çatlak öncesi yağ. Yapısı böyle bebe yağı gibi çok sulu değil. Yoğun bir kıvamı var.

Bunlar da kremlerim. Bu kutuda geldiler. Kremin yapısı da çok yoğun değil, yapış yapış olmuyor cildiniz.





Hamilelik dönemince en çok ismi geçen 2 marka mevcut benim araştırmama göre. Bunlar Mustela ve Lierac. Ben Mustela ile başladım ancak ilerleyen zamanlarda Lierac'a geçmeyi planlıyorum. Daha etkili olduğu yazılmış hep.

Bir de bu çatlama olayları cilt tipine ve annenize bağlı. Anneniz nerelerden çatladıysa siz de büyük bir ihtimalle aynı yerlerden çatlıyorsunuz. Annemde göbek çatlamamış hiçbir doğumunda ve hiçbirşey kullanmamasına rağmen. Ama ben yine de tedbiri elden bırakmicam :)

Biz kadınların işi ne kadar zor dimi ya? Eğer yazılarımı okuyan anneler ya da hamiş anne adayları varsa bana neler kullandığınızı yazabilir misiniz? Belki farklı ürünler ya da karışımlar vardır. Tecrübeden her zaman yararlanılmalıdır.

Şimdilik hoşçakalın ve takipte kalın :))

Yorumlar

Yorum Gönder