Hamileliğimde 13. ve 14. Haftalar

Merhabalar,

   Hamileliğimin ilk haftaları o kadar yavaş geçiyordu ki. Allah'ım diyordum nasıl geçecek yaklaşık 40 hafta. Yanlış hatırlamıyorsam 9. haftamdan itibaren yetişemez oldum haftaları saymaya :). Hatta 13. haftamı yazmak için blogumu açtım ama sonra kafama dank etti. E benim bugün 14. haftam da bitti. O zaman dedim 2 haftayı birden yazayım.

   13. haftam bol bel ağrılı geçti. Kendimi çok enerjik hissetmeye başladım birden. Hemen yemek yapmaya başlamalar, biriken ütülere dalmalar derken acısı sonradan çıktı. Uzun süre ayakta durunca maalesef daha sonra dayanılamaz bel ağrılarımla ağlarken buldum kendimi. O yüzden 13. haftamda ev işlerinde eşimden bol bol yardım aldım. 13+3 günlükken doktorumuza gittik. Daha önceki yazımda bahsetmiştim nifty test yaptırmak istediğimi ve bu konuyu doktoruma da danıştım. Bana önce ikili testi yapalım sonuca göre istersen nifty test yaparız dedi. Nifty test zaten 24. haftaya kadar yapıldığından acelemiz yok. İkili tarama için 2 tüp kan verdim. Ayrıca rutin hormon, kan ve idrar tahlillerim yapıldı. Çok şükür sonuçlarımda bir sıkıntı yok ama ikili tarama sonucunu hala bekliyoruz. Bu arada bebişin cinsiyetini öğrenecektik ama bizim miniğin uyuyacağı tuttu. Bacaklarını kapatmış mışıl mışıl uyuyordu. Doktorumuz karnımdan dürtmeye çalıştı ama yok uyanmadı minnak :)).





   14. haftam yine bol bel ağrısı ve bu ağrıya eşlik eden sol kalça ağrısıyla devam etti. Yine çok enerjiğim ama işlerimi dinlenerek yapıyorum. Çok fazla ayakta kalırsam ağrılara dayanamıyorum. Bu sol kalçamdaki ağrı da 3-4 gün önce sabah uyandığımda başladı. Sabah uyandım, ayağa kalktım ve adım atmamla sol kalçamda inanılmaz bir ağrı oldu. Yürümemi bile engelledi o derece yani. Birkaç adım sonra azaldı ve sonra geçti. Şimdilik bu kalça ağrısı sabah uyandığımda oluyor. Haftasonu doktora gittiğimde soracağım bakalım nomal mi bu ağrı.






   13. ve 14. hafta belirtileri:

- Bol bel ağrısı
- Sol kalçada ağrı

Şimdilik hoşçakalın ve takipte kalın :))


 

Yorumlar